Огласило се Тужилаштво БиХ о акцији "Блек тај 2"

Срна
Огласило се Тужилаштво БиХ о акцији "Блек тај 2"

САРАЈЕВО - На више десетина локација на подручју Сарајева, Зенице и Мостара у току су хапшења и претреси у оквиру борбе против међународних нарко-картела, а међу ухапшенима су и високи званичници полицијских агенција и институција за спровођење закона.

Мета акција "Блек тај два" је више осумњичених физичких и правних лица, а у оквиру предмета прикупљени су докази из криптованих апликација, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Активности су усмјерене на процесуирање лица осумњичених за организовани криминал, неовлаштен промет велике количине дроге, прање новца и друга повезана кривична дјела.

У активностима које се спроводе, међународну подршку су пружили ФБИ, ДЕА и Европол.

Са поступајућим тужиоцем и стручним лицима Тужилаштва БиХ у реализацији активности учествују МУП Кантона Сарајево, Агенција за истраге и заштиту /СИПА/, Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ, а подршку на терену пружају полиција МУП-а Зеничко-добојског кантона и МУП-а Херецеговачко-неретванског кантона.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Међу ухапшенима бизнисмен и шеф у ФУП-у: Претреси СИПА у Сарајеву због Тита

Из Сипе је саопштено да се акција спроводи по налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима прање новца, неовлаштени промет дрога и примање дара и других облика користи и злоупотреба службеног положаја или овлаштења прописана Кривичним законом БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана