Oglasilo se Tužilaštvo BiH o akciji "Blek taj 2"

Srna
Oglasilo se Tužilaštvo BiH o akciji "Blek taj 2"

SARAJEVO - Na više desetina lokacija na području Sarajeva, Zenice i Mostara u toku su hapšenja i pretresi u okviru borbe protiv međunarodnih narko-kartela, a među uhapšenima su i visoki zvaničnici policijskih agencija i institucija za sprovođenje zakona.

Meta akcija "Blek taj dva" je više osumnjičenih fizičkih i pravnih lica, a u okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje lica osumnjičenih za organizovani kriminal, neovlašten promet velike količine droge, pranje novca i druga povezana krivična djela.

U aktivnostima koje se sprovode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Evropol.

Sa postupajućim tužiocem i stručnim licima Tužilaštva BiH u realizaciji aktivnosti učestvuju MUP Kantona Sarajevo, Agencija za istrage i zaštitu /SIPA/, Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH, a podršku na terenu pružaju policija MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i MUP-a Herecegovačko-neretvanskog kantona.

PROČITAJTE JOŠ:

Među uhapšenima biznismen i šef u FUP-u: Pretresi SIPA u Sarajevu zbog Tita

Iz Sipe je saopšteno da se akcija sprovodi po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima pranje novca, neovlašteni promet droga i primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja propisana Krivičnim zakonom BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana