Одузета три возила и радна машина због почињених прекршаја

Срна
Одузета три возила и радна машина због почињених прекршаја

БАЊАЛУКА - Полиција у Бањалуци одузела је три возила због почињених прекршаја од лица чији су иницијали Т.И, Ђ.М. и С.В, те радну машину од лица чију су иницијаи Д.Р, а ријеч је о вишеструким повратницима у чињењу прекршаја који имају евидентиран дуг у регистру новчаних казни од 31.403 КМ.

О свему је обавијештен дежурни судија Основног суда Бањалука – Одјељење за прекршаје, а против ових лица поднесен је захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су 9. априла приликом обављања редовних послова и задатака извршили контролу путничког возила марке "фијат", којим је управљало лице из овог града чији су иницијали Т.И.

Контролом је утврђено да је управљао возилом без положеног возачког испита, а провјером у службеним евиденцијама, утвђено је да је Т.И. вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни од 6.640 КМ.

Истог дана, извршена је контрола радне машине "ИМТ" без регистарских ознака, којом је управљало лице из Лакташа Д.Р.

Контролом је утврђено да је управљао радном машином која није регистрована, те да је у приколици радне машине превозио дрвне сортименте без документације.

О наведеном је обавијештено Шумско газдинство Бањалука, чији су радници одузели дрвне сортименте.

Провјером у службеним евиденцијама утвђено је да је Д.Р. вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни у износу од 1.470КМ Полицијски службеници Полицијске станице Поткозарје су 10.априла приликом обављања редовних послова и задатака извршили контролу теретног возила марке "кеди", којим је управљало лице Ђ.М. из Бањалуке.

Контролом је утврђено да у товарном сандуку возила превозио дрвне сортименте без документације.

О наведеном је обавјештено Шумско газдинство Бањалука, чији су радници одузели дрвне сортименте.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу крађа.

Провјером у службеним евиденцијама утвђено је да је Ђ.М. вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни у износу од 3.776КМ.

Извршена је и контрола путничког возила марке "ауди", којим је управљало лице С.В. из Бањалуке.

Контролом је утврђено да је С.В. управљао возилом без положеног возачког испита. Провјером у службеним евиденцијама утвђено је да је С.В. вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни у износу од 19.517КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана