Oduzeta tri vozila i radna mašina zbog počinjenih prekršaja

Srna
Oduzeta tri vozila i radna mašina zbog počinjenih prekršaja

BANjALUKA - Policija u Banjaluci oduzela je tri vozila zbog počinjenih prekršaja od lica čiji su inicijali T.I, Đ.M. i S.V, te radnu mašinu od lica čiju su inicijai D.R, a riječ je o višestrukim povratnicima u činjenju prekršaja koji imaju evidentiran dug u registru novčanih kazni od 31.403 KM.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje, a protiv ovih lica podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su 9. aprila prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu putničkog vozila marke "fijat", kojim je upravljalo lice iz ovog grada čiji su inicijali T.I.

Kontrolom je utvrđeno da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, a provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je T.I. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni od 6.640 KM.

Istog dana, izvršena je kontrola radne mašine "IMT" bez registarskih oznaka, kojom je upravljalo lice iz Laktaša D.R.

Kontrolom je utvrđeno da je upravljao radnom mašinom koja nije registrovana, te da je u prikolici radne mašine prevozio drvne sortimente bez dokumentacije.

O navedenom je obaviješteno Šumsko gazdinstvo Banjaluka, čiji su radnici oduzeli drvne sortimente.

Provjerom u službenim evidencijama utvđeno je da je D.R. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 1.470KM Policijski službenici Policijske stanice Potkozarje su 10.aprila prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu teretnog vozila marke "kedi", kojim je upravljalo lice Đ.M. iz Banjaluke.

Kontrolom je utvrđeno da u tovarnom sanduku vozila prevozio drvne sortimente bez dokumentacije.

O navedenom je obavješteno Šumsko gazdinstvo Banjaluka, čiji su radnici oduzeli drvne sortimente.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu krađa.

Provjerom u službenim evidencijama utvđeno je da je Đ.M. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 3.776KM.

Izvršena je i kontrola putničkog vozila marke "audi", kojim je upravljalo lice S.V. iz Banjaluke.

Kontrolom je utvrđeno da je S.V. upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. Provjerom u službenim evidencijama utvđeno je da je S.V. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 19.517KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana