Одузета два возила, ухапшена четири пијана возача

Срна
Foto: Илустрација

МРКОЊИЋ ГРАД - Припадници Полицијске управе Мркоњић Град су током акције појачане контроле учесника у саобраћају привремено одузели два возила, те лишили слободе четири возача због присуства више од 1,5 промила алкохола у крви.

У полицијској акцији током викенда код лица чији су иницијали Р.Б. утврђено је 2,16 промила алкохола у крви, лице Н.Ш. имало је 2,06 промила, код лица С.В. утврђено је 2,03 промила, а код Д.П. 1,6 промила, саопштено је Полицијске управе Мркоњић Град.

Припадници Полицијске станице Шипово приликом контроле учесника у саобраћају покушали су да изврше контролу аутомобила "бе-ем-ве", али се возач оглушио на покушај заустављања.

Оперативним радом на терену полицијски службеници утврдили су да је "бе-ем-ве" возило лице из Шипова чији су иницијали М.Б. које је управљало атомобилом прије стицања возачке дозволе, те да возило није регистровано.

Провјерама је утврђено да је ријеч о вишеструком повратнику у чињењу прекршаја, те да има дуг у регистру новчаних казни од 5.896 КМ.

Возило је привремено одузето, а против лица М.Б. надлежном суду биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Припадници Полицијске станице Шипово су извршили контролу и аутомобила "ауди 80" које је возило лице чији су иницијали Д.Г. из овог мјеста прије стицања права на управљање.

Провјерама у службеним евиденцијама утврђено је да је ово лице вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има дуг од 6.450 КМ.

Возило је привремено одузето, а против лица Д.Г. надлежном суду биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана