Oduzeta dva vozila, uhapšena četiri pijana vozača

Srna
Foto: Ilustracija

MRKONjIĆ GRAD - Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad su tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju privremeno oduzeli dva vozila, te lišili slobode četiri vozača zbog prisustva više od 1,5 promila alkohola u krvi.

U policijskoj akciji tokom vikenda kod lica čiji su inicijali R.B. utvrđeno je 2,16 promila alkohola u krvi, lice N.Š. imalo je 2,06 promila, kod lica S.V. utvrđeno je 2,03 promila, a kod D.P. 1,6 promila, saopšteno je Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Pripadnici Policijske stanice Šipovo prilikom kontrole učesnika u saobraćaju pokušali su da izvrše kontrolu automobila "be-em-ve", ali se vozač oglušio na pokušaj zaustavljanja.

Operativnim radom na terenu policijski službenici utvrdili su da je "be-em-ve" vozilo lice iz Šipova čiji su inicijali M.B. koje je upravljalo atomobilom prije sticanja vozačke dozvole, te da vozilo nije registrovano.

Provjerama je utvrđeno da je riječ o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja, te da ima dug u registru novčanih kazni od 5.896 KM.

Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv lica M.B. nadležnom sudu biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Pripadnici Policijske stanice Šipovo su izvršili kontrolu i automobila "audi 80" koje je vozilo lice čiji su inicijali D.G. iz ovog mjesta prije sticanja prava na upravljanje.

Provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je ovo lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima dug od 6.450 KM.

Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv lica D.G. nadležnom sudu biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana