Одузета 203 возила због вишеструких прекршаја у саобраћају

Срна
Foto: МУП ЗДК

ЗЕНИЦА - Министарство унутрашњих послова (МУП) Зеничко-добојског кантона током прошле године и прва два мјесеца ове године је, приликом контрола у саобраћају и појачаних акција, привремено одузело 203 возила од возача за које је провјерама утврђено да су вишеструки повратници у чињењу прекршаја у саобраћају.

Утврђено је да је возачима од којих су одузета возила изречен велики број новчаних казни за почињене прекршаје у саобраћају, а некима од њих и укупне казне у износима од по неколико хиљада конвертибилних марака, саопштено је из МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Против ових особа поднесени су захтјеви за покретање прекршајног поступка, са приједлогом изрицања мјере трајног одузимања моторних возила ради заштите јавне безбједности.

Из кантоналног МУП-а наводе да је у периоду од 2014. до 2020. године од несавјесних и бахатих возача одузето и депоновано укупно 790 возила.

Од тог броја, 243 возила су уништена, 215 је продато посредством јавне лицитације, 13 предато на надлежност Управи за индиректно опорезивање БиХ, док се на локацији предвиђеној за депоновање и чување привремено одузетих возила тренутно налази 236 возила за које се чека правоснажно окончање поступака пред надлежним судовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана