Oduzeta 203 vozila zbog višestrukih prekršaja u saobraćaju

Srna
Foto: MUP ZDK

ZENICA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona tokom prošle godine i prva dva mjeseca ove godine je, prilikom kontrola u saobraćaju i pojačanih akcija, privremeno oduzelo 203 vozila od vozača za koje je provjerama utvrđeno da su višestruki povratnici u činjenju prekršaja u saobraćaju.

Utvrđeno je da je vozačima od kojih su oduzeta vozila izrečen veliki broj novčanih kazni za počinjene prekršaje u saobraćaju, a nekima od njih i ukupne kazne u iznosima od po nekoliko hiljada konvertibilnih maraka, saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Protiv ovih osoba podneseni su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, sa prijedlogom izricanja mjere trajnog oduzimanja motornih vozila radi zaštite javne bezbjednosti.

Iz kantonalnog MUP-a navode da je u periodu od 2014. do 2020. godine od nesavjesnih i bahatih vozača oduzeto i deponovano ukupno 790 vozila.

Od tog broja, 243 vozila su uništena, 215 je prodato posredstvom javne licitacije, 13 predato na nadležnost Upravi za indirektno oporezivanje BiH, dok se na lokaciji predviđenoj za deponovanje i čuvanje privremeno oduzetih vozila trenutno nalazi 236 vozila za koje se čeka pravosnažno okončanje postupaka pred nadležnim sudovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana