Од повратника у извршењу прекршаја одузето возило

Срна
Foto: архива

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске управе Градишка привремено су одузели нерегистровани путнички аутомобил марке "лада" од мушкарца из тог града чији су иницијали Њ.П. који је управљао возилом под дејством алкохола и прекорачио дозвољену брзину.

Полиција је у јучерашњој контроли саобраћаја око 20.30 часова у мјесту Дубраве код Градишке регистровала прекорачење брзине возила којим је управљао Њ.П.

Том приликом утврђено је да је ријеч о нерегистрованом возилу којим је овај мушкарац управљао под дејством алкохола, а да код себе није имао возачку дозволу, нити је вратио регистарске ознаке у законском року.

Такође, провјерама Регистра новчаних казни је утврђено да има дуг у износу од 1.530 КМ, те да је једна регистарска ознака ручно израђена, чиме је Њ.П. починио кривично дјело фалсификовања исправе, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Против овог лица биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу надлежном тужилаштву, као и захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду због почињених прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана