Od povratnika u izvršenju prekršaja oduzeto vozilo

Srna
Foto: arhiva

BANjALUKA - Pripadnici Policijske uprave Gradiška privremeno su oduzeli neregistrovani putnički automobil marke "lada" od muškarca iz tog grada čiji su inicijali Nj.P. koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola i prekoračio dozvoljenu brzinu.

Policija je u jučerašnjoj kontroli saobraćaja oko 20.30 časova u mjestu Dubrave kod Gradiške registrovala prekoračenje brzine vozila kojim je upravljao Nj.P.

Tom prilikom utvrđeno je da je riječ o neregistrovanom vozilu kojim je ovaj muškarac upravljao pod dejstvom alkohola, a da kod sebe nije imao vozačku dozvolu, niti je vratio registarske oznake u zakonskom roku.

Takođe, provjerama Registra novčanih kazni je utvrđeno da ima dug u iznosu od 1.530 KM, te da je jedna registarska oznaka ručno izrađena, čime je Nj.P. počinio krivično djelo falsifikovanja isprave, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Protiv ovog lica biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu, kao i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana