Браћа ухапшена због шверца дроге, одузети им самострел и пушка

Небојша Томашевић
Foto: Полицијска управа Добој

ДОБОЈ – Браћа Мехмед и Фарук Мујкић из Добоја ухапшени су и испитани у полицији због сумње да су се бавили шверцом наркотика, а код њих су пронађени мања количина дроге, оружје и муниција, потврђено је „Гласу Српске”.

Незванично сазнајемо да је полиција имала сазнања да они шверцују дрогу па су и претресли њихове куће те пронашли нешто више од 50 грама спида и око 15 грама марихуан, те муницију, самострел и пушку.

Из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, саопштено је да обојицу терете за неовлашћену производњу и промет опојних дрога и  недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

- На основу наредбе Основног суда Добој претресени су куће, помоћне просторије и аутомобили које користе лица  Ф.М. и М.М. и том приликом је пронађена и одузета дрога, хладно оружје и муниција. Код куће коју користи лице Ф.М. је затечено лице Р.К. са подручја општине Тешањ, ФБиХ, приликом чега је код истог пронађена и одузета ручно прављена цигарета тзв. „џоинт” укупне тежине од 0,9 грама-наводи се у саопштењу.

Додаје се да је код М.М. пронађена и одузета дробилица за дуван и ручно прављени пакетић у коме се како су навели налазила бијела прашкаста материја укупне тежине од 1,4 грама.

- Код  Ф.М. је пронађен и одузет пакетић у коме се налазила сасушена биљна материја укупне тежине од 2,1 грам, пакетић у коме се налазила бијела прашкаста материја укупне тежине од 4,3 грама, пакетић у коме се налазила бијела прашкаста материја укупне тежине од 25 грама и један самострел са металном стрелицом. Претресом куће М.М. је пронађена и одузета пушка са мецима, пакетић у коме се налазила биљна материја укупне тежине од 13 грама и пакетић са бијелом прашкастом материјом укупне тежине од 33,1 грам-стоји у полицијском саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана