Braća uhapšena zbog šverca droge, oduzeti im samostrel i puška

Nebojša Tomašević
Foto: Policijska uprava Doboj

DOBOJ – Braća Mehmed i Faruk Mujkić iz Doboja uhapšeni su i ispitani u policiji zbog sumnje da su se bavili švercom narkotika, a kod njih su pronađeni manja količina droge, oružje i municija, potvrđeno je „Glasu Srpske”.

Nezvanično saznajemo da je policija imala saznanja da oni švercuju drogu pa su i pretresli njihove kuće te pronašli nešto više od 50 grama spida i oko 15 grama marihuan, te municiju, samostrel i pušku.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, saopšteno je da obojicu terete za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga i  nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj pretreseni su kuće, pomoćne prostorije i automobili koje koriste lica  F.M. i M.M. i tom prilikom je pronađena i oduzeta droga, hladno oružje i municija. Kod kuće koju koristi lice F.M. je zatečeno lice R.K. sa područja opštine Tešanj, FBiH, prilikom čega je kod istog pronađena i oduzeta ručno pravljena cigareta tzv. „džoint” ukupne težine od 0,9 grama-navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je kod M.M. pronađena i oduzeta drobilica za duvan i ručno pravljeni paketić u kome se kako su naveli nalazila bijela praškasta materija ukupne težine od 1,4 grama.

- Kod  F.M. je pronađen i oduzet paketić u kome se nalazila sasušena biljna materija ukupne težine od 2,1 gram, paketić u kome se nalazila bijela praškasta materija ukupne težine od 4,3 grama, paketić u kome se nalazila bijela praškasta materija ukupne težine od 25 grama i jedan samostrel sa metalnom strelicom. Pretresom kuće M.M. je pronađena i oduzeta puška sa mecima, paketić u kome se nalazila biljna materija ukupne težine od 13 grama i paketić sa bijelom praškastom materijom ukupne težine od 33,1 gram-stoji u policijskom saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana