ОБРТ: Брат осумњиченог за убиство мале Данке умро насилном смрћу!

ГС
ОБРТ: Брат осумњиченог за убиство мале Данке умро насилном смрћу!

БЕОГРАД – Четредесетогодишњи Д. Д., брат једног од осумњичених за нестанак и смрт двогодишње дјевојчице Д. И., умро је насилном смрћу 7. априла у раним јутарњим сатима у полицијској станици у Бору, установљено је вјештачењем Института за судску медицину у Београду, јављају медији из Србије

.У судско-медицинском налазу констатоване су бројне повреде Д. Д. по тијелу, због чега су вјештаци закључили да се ради о насилној смрти. Налаз вјештака је прослијеђен надлежном Вишем јавном тужилаштву у Зајечару на даље поступање.

У притвору умро брат осумњиченог за Данкино убиство

Осумњиченом Д. Д. из Бора у суботу 6. априла одређено је задржавање до 48 сати у полицијској станици у Бору, због постојања основа сумње да је, након извршеног кривичног дјела, помогао десет година старијем брату, који је осумњичен за тешко убиство двогодишње Данке Илић.

Исте ноћи, три сата послије поноћи, полиција је саопштила да је Д. Д. преминуо “природном смрћу”. У саопштењу МУП-а од 7. априла наводи се да је осумњиченом у раним јутарњим часовима “позлило” и да је “упркос правовременом реаговању полицијских службеника и љекара Дома здравља у Бору, који су покушали реанимацију, Д. Д. у 3.10 часова преминуо”.

Вјештачење Института за судску медицину у Београду је, међутим, показало да Д. Д. није умро природном смрћу, већ од посљедица батинања, чији су трагови били јасно видљиви и детаљно описани у налазу вјештака.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана