У притвору умро брат осумњиченог за Данкино убиство

ГС
У притвору умро брат осумњиченог за Данкино убиство

Осумњичени Далибор Драгијевић (40) из Бора коме је у суботу одређено задржавање до 48 сати због постојања основа сумње да је помогао Дејану Драгијевићу (50) осумњиченом за тешко убиство двогодишње Данке Илић након извршеног кривичног дјела, преминуо је у Полицијској управи у Бору.

Далибору Драгијевићу је у раним јутарњим сатима позлило и упркос правовременом реаговању полицијских службеника и љекара Дома здравља у Бору који су покушали реанимацију он је у 3,10 часова преминуо, а од стране љекара мртвозорника констатована је природна смрт.

О догађају је одмах обавјештено Више јавно тужилаштво у Зајечару које је наложило обдукцију на Институту за судску медицину у Београду.

Хитна помоћ стигла је раније данас испред куће Дејана Драгијевића осумњиченог за убиство Данке Илић (2).

Како јављају репортери "Блица" са лица мјеста, неколико болничара је ушло у кућу у селу Злот код Бора.

Претпоставља се да се у кући тренутно налази само мајка Дејана Драгијевића, пошто су његов отац и брат јуче ухапшени због сумње да су помагали у сакривању тела убијене Данке Илић.

Убица признао убиство Данке, па оптужио оца и брата

Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић, који су ухапшени због сумње да су убили Данку Илић, саслушани су у петак увече, а јуче им је одређен притвор. Драгијевић је пред тужиоцем признао злочин, док се Јанковић бранио ћутањем. Обојици је потом одређен притвор до 30 дана.

Полиција је у међувремену ухапсила Радета и Далибора Драгијевића, оца и брата Дејана Драгијевића, због сумње да су му помогли да премести тијело убијене девојчице. Они би данас требало да буду саслушани.

Полиција претресла кућу Драгијевића

Дејан Драгијевић јуче је у пратњи полиције доведен испред куће у којој живи у селу Злот, док је цистерна испумпавала септичку јаму око куће у потрази за телом Данке Илић, али ништа није пронађено.

Полиција је из куће Драгијевића изнијела џакове са доказима, а из једног од њих вирила је дршка налик дршки лопате или ашова. Тај предмет биће послат на вјештачење како би се утврдило да ли је коришћен у злочину.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да су убице Данке Илић мислиле да ће проћи некажњено и да је смртна казна једина адекватна за овај злочин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана