Нови Сад: Изрешетан дан послије вјеридбе с трудном дјевојком! ФОТО

Курир
Нови Сад: Изрешетан дан послије вјеридбе с трудном дјевојком! ФОТО

Нови Сад - Раденко Поповић (31) из Каћа изрешетан је из аутоматске пушке у ноћи између недјеље и понедјељка с више хитаца из ватреног оружја, преноси “Курир”.

Убиство као из најјезивијих мафијашких филмова догодило се на углу Коперникове и улице Илије Бирчанина у Новом Саду, два часа послије поноћи, а насупрот зграде у којој је живјела Раденкова будућа супруга Матеа Ј., с којом се вјерио у недјељу!

Како “Курир” сазнаје, Раденка је док је боравио с дјевојком у стану неко позвао телефоном да сиђе испред зграде.

- Само што је пришао свом аутомобилу, нападач је у његовом правцу испалио чак 19 метака! Раденка је погодило осам и издахнуо је на месту догађаја - каже наш извор.

Једна од комшиница каже да ју је у глуво доба ноћи пробудио рафал.

- Врло брзо сам чула и женски глас који је запомагао. Кад сам изашла на улицу, видела сам младића како лежи поред аутомобила и трудну девојку, која га грли и запомаже: „Помозите ми, зовите Хитну помоћ!” Поред њих није било никога - испричала је комшиница.

Раденко је, према тврдњама познаника, живио мало код виеренице у Новом Саду, мало у породичној кући у Каћу с родитељима и старијим братом.

Испред куће у Каћу јуче се окупио велики број Раденкових другара.

- Идите одавде, нико не жели ништа да прича. Немојте случајно да сте сликали нешто - рекао је један од набилдованих пријатеља.

Радио као обезбјеђење

О породици Поповић мјештани Каћа имају само ријечи хвале.

- Раденко или Црни, како смо га звали, и брат Дражен препродавали су аутомобиле које су довозили из Италије. Осим тога, радили су и на грађевини, нису се бојали посла. Раденко је био и спортиста, често је боравио у теретани, о чему је сведочила и његова појава. Због тога смо га повремено ангажовали да ради на сеоским прославама као обезбеђење - прича Славко Д. из Каћа.

Раденко је, иначе, радио и као обезбјеђење у дискотеци „Музеј”, гдје пријатељи за њега имају само ријечи хвале.

- Он је био диван човек, никад никаквих инцидената није било с њим. Кад би у дискотеци и дошло до некаквог кошкања, он би мирно и сталожено изводио завађене - рекла је пријатељица.

Ипак, прије неколико година Раденко је случајно рањен у једном локалу.

Осим тога, полиција је против њега подносила кривичне пријаве за изнуду, наношење тешких и лаких повреда, а 2005. је осуђен и на условну казну.

Нападачи запалили аутомобил

На обали Дунава, код насипа на Дунавцу, пецароши су јуче нашли „опел астру”, која је потпуно изгорјела.

Одмах су о томе обавијестили полицију, која провјерава да ли су то возило користили нападачи на Раденка и да ли су ватром хтјели да униште све трагове.

Прекинута срећа сликала се с прстеном

На свом “Фејсбук” профилу Раденкова дјевојка Матеа Ј. поставила је слику с вјереничким прстеном и написала: „Срећа, срећа, радост, веридба.” 

- Раденко је био пресрећан кад је сазнао да је Матеа у петом месецу трудноће и да ће му родити ћеркицу. Договорили су се да јој дају име Хелена - каже извор “Курира”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана