Нова хапшења у оквиру акције МУП-а Републике Српске: Привођења и у Сарајеву због шверца дрогом

Н. Т.
Нова хапшења у оквиру акције МУП-а Републике Српске: Привођења и у Сарајеву због шверца дрогом

СОКОЛАЦ – Осим шест ухапшених на подручју Сокоца, у оквиру акције Министарства унутрашњих послова Републике Српске на сузбијању шверца наркотицима, приведенo je неколико лица на подручју Сарајева.

 - У оквиру данашње акције на Сокоцу, и МУП Кантона Сарајево је на подручју Сарајева лишио слободе већи број лица. У  току су претреси на више локација, у склопу заједничких активности којима координира и надзире их поступајући тужилац Тужилаштва БиХ - рекли су у Министарству унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС).

Особе обухваћене акцијом терете да су дуже вријеме кријумчарили веће количине дроге, а зарађен новац  трошили  за куповину некретнина и скупоцјених возила.

Незванично сазнајемо да је истрагом обухваћен Огњен Орашанин,  који је од раније познат по кривичним дјелима, као и наводно неки његови сарадници.

Полиција је током акције  заплијенила јагуар и фолксваген, а  акцији су извели припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске. Све активности се  спроводе  по наредбама Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ у сарадњи са припадницима Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и Полицијске управе Источно Сарајево.

Из МУП - а Кантона Сарајево саопштили су да су у оквиру сарадње  и заједничких активности са МУП-ом РС спровели акцију „Шакал“  и ухапсили четири особе због трговине наркотицима.

Како су саопштили ухапшени су К.Б. (34), К.М.(38.) Ј.К. (52) и З.Б. (37) које терете да су починили организовани криминал и неовлаштен промет дроге.

- На подручју Кантона Сарајево обављени  су претреси објеката и возила осумњичених особа те су пронађени привремено одузети предмети који се доводе у везу с кривичним дјелима. Међу њима су одређена количина материје која асоцира на кокаин и марихуану, више мобилних телефона и већа количина новца - наводи се у саопштењу.

Додаје се да су осумњичене особе смјештене у просторије за задржавање ухапшених.

- Под надзором поступајућег тужиоца  Тужилаштва БиХ  наставља се истрага на расвјетљавању и документовању извршених кривичних дјела, као и криминалистичкој обради осумњичених особа - рекао је портпарол МУП-а Кантона Сарајево Мирза Хаџиабдић.

Појаснио је да се у овом случају радио о заједничкој акцији МУП-а РС и МУП-а Кантона Сарајево те да је акцијом обухваћена иста група.

Везани текст:Новац од шверца дрогом трошили на некретнине и скупа возила: У Сокоцу ухапшено шест особа

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана