Новац од шверца дрогом трошили на некретнине и скупа возила: У Сокоцу ухапшено шест особа

Небојша Томашевић
Новац од шверца дрогом трошили на некретнине и скупа возила: У Сокоцу ухапшено шест особа

СОКОЛАЦ - Шест особа особа ухапшено је у акцији полиције у Сокоцу због сумње да су дуже вријеме кријумчарили веће количине дроге, а зарађен новац трошили за куповину некретнина и скупоцјених возила како би прикрили његово поријекло, потврђено је „Гласу Српске”.

Незванично сазнајемо да је истрагом обухваћен Огњен Орашанин, који је од раније познат по кривичним дјелима, као и наводно неки његови сарадници.

Полиција је током акције заплијенила „јагуар“ и „фолксваген“, а  акцију су извели припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова  (МУП) Републике Српске.

Све активности се  спроводе на основу наредби Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ у сарадњи са припадницима Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и Полицијске управе Источно Сарајево.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да је акција усмјерена на сузбијање организованог криминала у вези са неовлашћеним међународним прометом дрога. 

- Ухапшено је више лица које сумњичимо да  су, дјелујући као организована криминална група, дужи временски период кријумчарили веће количине дрога и стицали незакониту имовинску корист коју су, између осталог, трошили за куповину некретнина и скупоцјених возила - наводи се у  између осталог у саопштењу тужилаштва.

Истиче се да су поменуте активности наставак  операција у предметима са доказима из дешифрованих апликација „Скај“ и „Аном“.

 - Осумњичени су под истрагом због организованог криминала -  неовлашћеног промета дрогама, оружјем и војном опремом, те производима двојне намјене, као и помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела и кривично дјело прање новца. Осумњичени ће бити испитани у законском року, након чега ће поступајући тужилац одлучити о даљим активностима - наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Орашанин је у неколико наврата хапшен због дроге, а у октобру 2020. године био је приведен због сумње да је брутално пребио М.Б. у Источном Сарајеву. Такође у том периоду је Орашанину под аутомобил подметнута бомба, али се није активирала, јер је на вријеме уочена и деактивирана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана