Настављена акција Маркет: Ухапшен кријумчар наркотика из Словеније

Н.Т.
Настављена акција Маркет: Ухапшен кријумчар наркотика из Словеније

САРАЈЕВО – Држављанин Словеније Митја Контић (35) ухапшен је у Сарајеву у наставку акције "Маркет" због сумње да се може повезати са шверцом килограма кокаина заплијењеног у Бањалуци, сазнаје "Глас Српске".

Акцију хапшења извели су припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) по налогу Тужилаштва БиХ уз сарадњи са полицијом Кантона Сарајево. 

Како нам је потврђено код Контића је приликом хапшења пронађено око 18.000 евра, пиштољ и мања количина кокаина.

Из МУП-а Српске је, наводећи иницијале, саопштено да се осумњиченом Контићу на терет ставља организовани криминал и неовлаштен промет опојним дрогама.

- Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС су у наставку акције “Маркет” 14. марта утврдили да је у БиХ ушао држављанин  Словеније М.К., те су под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ предузели низ оперативно - тактичких мјера и радњи и у сарадњи са полицијским службеницима полицијских управа Добој и Источно Сарајево и МУП-ом Кантона Сарајево лоцирали наведено лице - саопштено је из МУП-а РС.

Додаје се да је поменуто лице заустављено у возилу на подручју Кантона Сарајево.

- Приликом претреса возила пронађен је посебно израђен простор такозвани “штек” у којем се налазила већа количина новца, пиштољ и мања количина бијеле прашкасте супстанце која асоцира на опојну дрогу кокаин. Лице М.К. је лишено слободе због сумње да је починило кривично дјело организовани криминал, неовлаштен промет опојним дрогама. Он се доводи у везу са килограмом  дроге кокаин која је одузета у Бањалуци од стране Управе за организовани и тешки криминалитет током реализације оперативне акције „Маркет“- наводи се у саопштењу.

Истрага у овом предмету се наставља, а све активности се спроводе по наредбама Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ.

Како је саопштено из Тужилаштва БиХ осумњичени се доводи у везу са кријумчарењем дроге на подручје БиХ, односно запијеном килограма кокаина  на подручју Бањалуке чија вриједност на нарко тржишту достиже износ од 37 до 40 хиљада евра.

Током акције "Маркет" у фербурару су на подручју Бањалуке ухапшени  Борис Грујић, Игор Зарић, Дамјан Тепић и Александар Лапчевић из Бањалуке, Славен Радинковић из Лакташа и Јован Шуман из Прњавора. Суд БиХ је притвор одредио свима изузев Грујићу који је пуштен.

Осумњичени обухваћени акцијим "Маркет" се терете да су као организована криминална група вршили кријумчарење и продају дроге на подручју Бањалуке и других мјеста.Према незваничним информацијама Радинковић и Шуман осумњичени да су набавили заплијењени кокаин, док су Тепић, Зарић и Лапчевић били купци, а Грујић посредник. Извор близак истрази је рекао да је Зарић  куповао кокаин, за износ од око 18.000 евра за пола килограма, а да је остатак дроге био је намијењен другим купцима.  Према ријечима извора блиског истрази истражиоци су открили планирану купопродају наркотика те су пратили осумњичене те их похапсили са килограм кокаина током препродаје.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана