Nastavljena akcija Market: Uhapšen krijumčar narkotika iz Slovenije

N.T.
Nastavljena akcija Market: Uhapšen krijumčar narkotika iz Slovenije

SARAJEVO – Državljanin Slovenije Mitja Kontić (35) uhapšen je u Sarajevu u nastavku akcije "Market" zbog sumnje da se može povezati sa švercom kilograma kokaina zaplijenjenog u Banjaluci, saznaje "Glas Srpske".

Akciju hapšenja izveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) po nalogu Tužilaštva BiH uz saradnji sa policijom Kantona Sarajevo. 

Kako nam je potvrđeno kod Kontića je prilikom hapšenja pronađeno oko 18.000 evra, pištolj i manja količina kokaina.

Iz MUP-a Srpske je, navodeći inicijale, saopšteno da se osumnjičenom Kontiću na teret stavlja organizovani kriminal i neovlašten promet opojnim drogama.

- Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS su u nastavku akcije “Market” 14. marta utvrdili da je u BiH ušao državljanin  Slovenije M.K., te su pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH preduzeli niz operativno - taktičkih mjera i radnji i u saradnji sa policijskim službenicima policijskih uprava Doboj i Istočno Sarajevo i MUP-om Kantona Sarajevo locirali navedeno lice - saopšteno je iz MUP-a RS.

Dodaje se da je pomenuto lice zaustavljeno u vozilu na području Kantona Sarajevo.

- Prilikom pretresa vozila pronađen je posebno izrađen prostor takozvani “štek” u kojem se nalazila veća količina novca, pištolj i manja količina bijele praškaste supstance koja asocira na opojnu drogu kokain. Lice M.K. je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivično djelo organizovani kriminal, neovlašten promet opojnim drogama. On se dovodi u vezu sa kilogramom  droge kokain koja je oduzeta u Banjaluci od strane Uprave za organizovani i teški kriminalitet tokom realizacije operativne akcije „Market“- navodi se u saopštenju.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja, a sve aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH osumnjičeni se dovodi u vezu sa krijumčarenjem droge na područje BiH, odnosno zapijenom kilograma kokaina  na području Banjaluke čija vrijednost na narko tržištu dostiže iznos od 37 do 40 hiljada evra.

Tokom akcije "Market" u ferburaru su na području Banjaluke uhapšeni  Boris Grujić, Igor Zarić, Damjan Tepić i Aleksandar Lapčević iz Banjaluke, Slaven Radinković iz Laktaša i Jovan Šuman iz Prnjavora. Sud BiH je pritvor odredio svima izuzev Grujiću koji je pušten.

Osumnjičeni obuhvaćeni akcijim "Market" se terete da su kao organizovana kriminalna grupa vršili krijumčarenje i prodaju droge na području Banjaluke i drugih mjesta.Prema nezvaničnim informacijama Radinković i Šuman osumnjičeni da su nabavili zaplijenjeni kokain, dok su Tepić, Zarić i Lapčević bili kupci, a Grujić posrednik. Izvor blizak istrazi je rekao da je Zarić  kupovao kokain, za iznos od oko 18.000 evra za pola kilograma, a da je ostatak droge bio je namijenjen drugim kupcima.  Prema riječima izvora bliskog istrazi istražioci su otkrili planiranu kupoprodaju narkotika te su pratili osumnjičene te ih pohapsili sa kilogram kokaina tokom preprodaje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana