У акцији полиције ухапшени припадници ОБА-е и Граничне полиције

Ј. Са.
Foto: Уступљена фотографија

БАЊАЛУКА/ГРАДИШКА - Четири особе ухапшене су у наставку акција "Транспортер" и "Сториџ" које проводе полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) на подручју Градишке и Бањалуке, потврђено је "Гласу Српске".

Како сазнајемо, ухапшени су Срђан Рађевић (22), Роберт Радоњић (53), Даворин Поповић (42) и Милош Лукајић (33).

Према незваничним информацијама, ухапшени Радоњић је службеник Обавјештајне безбједносне акције (ОБА) БиХ. Радоњић је и раније хапшен по налогу Тужилаштва БиХ у оквиру акције “Транспортер”. Поред њега ухапшен је и Милош Лукајић, припадник Граничне полиције БиХ.

Радоњић и Лукајић ухапшени су због одавања тајних података.

Такође, њих двојица се доводе у везу са групом Бојана Цвијетића који је осумњичен за трговину наркотицима. Цвијетић је био савјетник Драгана Мектића.

Из Министарства унутрашњих послова РС саопштили су, наводећи иницијале осумњичених, да су исти осумњичени за више кривичних дјела.

- Слободе су лишена лица М. Л, Р. Р, С. Р. и Д. П. због сумње да су у протеклом временском периоду као чланови организоване криминалне групе извршили кривична дјела организовани криминал, неовлаштени промет опојним дрогама, недозвољени промет акцизних производа, одавање тајних података и злоупотреба положаја или овлашћења - саопштено је из МУП-а.

Додају да је акција започета данас под надзором Тужилаштва БиХ, те да су  у току претреси локација које користе осумњичени.

О хапшењу четворке огласило се и Тужилаштво БиХ истакавши да је у питању одлучна борба против организованих структура нарко- криминала које дјелују у БиХ и земљама региона.

- Тужилац за организовани криминал, привредни криминал и корупцију који поступа у предметима кодног назива "Транспортер" и "Сториџ", координира активности са полицајцима који дјелују на терену - саопштили су из Тужилаштва.

Даље истичу да је акција усмјерена на особе које су, користећи свој службени положај, помагали осумњиченима да не буду откривени од органа гоњења, одавањем тајних података и злоупотребом положаја или овлашћења.

- Осумњичени ће у законском року бити предати поступајућем тужиоцу, који ће испитати осумњичене и донијети одлуку о даљим активностима - стоји у саопштењу.

Како је "Глас" раније писао, у акцији "Транспортер" је заплијењено 303 килограма сканка и 56 килограма кокаина, док је у "Сториџу" откривено да је криминална група почетком децембра 2020. у Градишку довезла 460 килограма сканка како би га препродали у Хрватску, а успјели су у Словенију прокријумчарити хероин вриједан 38.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана