У акцији "Транспортер" пронађенa 303 килограма сканка, одузети скупоцјени аутомобили

Небојша Томашевић
У акцији "Транспортер" пронађенa 303 килограма сканка, одузети скупоцјени аутомобили

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске су оквиру оперативне акције кодног назива "Транспортер" пронашли и одузели 303 килограма сканка, а привремено је одузето више скупоцјених путничких моторних возила.

- Осам од девет лица која су лишена слободе у овој акцији, спроведено је у раним јутарњим часовима у Тужилаштво БиХ. За једним лицем се још трага - саопштено је из МУП-а Српске.

У акцији "Транспортер" извршени су претреси на више од 20 локација у Републици Српској и ФБиХ.

- Ова група је осумњичена да је починила кривична дјела организованог криминал, а у вези са неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога - додаје се у саопштењу.

У акцији "Транспортер" учествују припадници СИПА-e и кантонални МУП-oви Сарајево и Тузла, те полицијски службеници Управе кримриминалистичке полиције, Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, те полицијских управа Бањалука, Приједор, Градишка и Источно Сарајево, док се све активности спроводе по наредбама Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ.

Према непотврђеним информацијама дрога је нађена у скривеном штеку који наводно користи Петар Дукић за којим се трага.

У овој акцији ухапшени су Бојан Цвијетић који је раније био савјетник Драгана Мектића у вријеме његовог мандата као министра безбједности, затим  суспендовани полицијски инспектор Младен Миловановић и Игор Кнежевић из Бањалуке, затим Саша Рађевић из Градишке, Иван Јурић из Тузле, Тијана Стојановић из Источне Илиџе те Александар Николић, Драган Кресојевић, Синиша Бачић. Стојановићева, сазнаје "Глас Српске" једина није предата Тужилаштву.

Незванично сазнајемо да је акцијом обухваћен и Радислав Тешић који је у иностранству и који се јавио полицији.

Тужилаштво БиХ саопштило је да ће предложити притвор за шест ухапшених.

- Приједлог за одређивање притвора биће упућен Суду БиХ након испитивања осумњичених због опасности од бјекства и да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, утицати на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето - саопштило је Тужилаштво БиХ.

Тужилаштво БиХ захвалило је институцији Европола за сарадњу у овој сложеној операцији, као и партнерским полицијским и правосудним институцијама у земљама региона и полицијским агенцијама које су реализовале акцију на подручју оба ентитета у БиХ, укључујући МУП Републике Српске, Агенцију за истраге и заштиту, МУП-ове Тузланског и Кантона Сарајево.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана