Мркоњић Град: Повећан број случајева нарушавања јавног реда и мира

Срна
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД- На подручју у надлежности Полицијске управе Мркоњић Град у протеклих девет мјесеци евидентирано је 216 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је више за 97 или за 81,5 одсто у односу на исти период прошле године, рекао је начелник ове управе Милан Милекић.

Он је на конференцији за новинаре навео да је приликом нарушавања јавног реда и мира било 246 прекршаја, што је више за 84 или 51,9 одсто него у упоредном периоду.

"До повећања броја нарушавања јавног реда и мира и броја прекршаја дошло је усљед спровођења мјера из наше надлежности с циљем санкционисања лица које крше уредбу Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица", објаснио је Милекић.

Према његовим ријечима, у протеклих девет мјесеци евидентирано је 130 кривичних дјела, од чега 108 општег криминалитета, осам из области злоупотребе дроге, три против безбједности јавног саобраћаја и осам кривичних дјела по Кривичном закону БиХ.

"Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела износи 85,38 одсто, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу 75,32 одсто", навео је Милекић.

Он је додао да се у овом периоду догодило 150 саобраћајних незгода, што је мање за 53 или 26,1 одсто него у истом периоду прошле године.

"У незгодама су 53 лица настрадала, од чега је пет лица погинуло, пет је теже повријеђено и 43 су задобила лакше тјелесне повреде", прецизирао је Милекић.

Он је рекао да је из саобраћаја искључено 296 возила и 594 возача, од чега највише због вожње под утицајем алкохола, њих 529.

Према његовим ријечима, у истом периоду евидентирали су 230 миграната, као и два кривична дјела кријумчарење лица, а против два лица надлежном Тужилаштву поднесени су извјештаји о почињеним кривичним дјелима.

Милекић је рекао да у овом извјештајном периоду није било кривичних дјела која би изазвали већу узнемиреност грађана, те да је стање безбједности оцијењено као задовољавајуће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана