Mrkonjić Grad: Povećan broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira

Srna
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD- Na području u nadležnosti Policijske uprave Mrkonjić Grad u proteklih devet mjeseci evidentirano je 216 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je više za 97 ili za 81,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, rekao je načelnik ove uprave Milan Milekić.

On je na konferenciji za novinare naveo da je prilikom narušavanja javnog reda i mira bilo 246 prekršaja, što je više za 84 ili 51,9 odsto nego u uporednom periodu.

"Do povećanja broja narušavanja javnog reda i mira i broja prekršaja došlo je usljed sprovođenja mjera iz naše nadležnosti s ciljem sankcionisanja lica koje krše uredbu Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica", objasnio je Milekić.

Prema njegovim riječima, u proteklih devet mjeseci evidentirano je 130 krivičnih djela, od čega 108 opšteg kriminaliteta, osam iz oblasti zloupotrebe droge, tri protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i osam krivičnih djela po Krivičnom zakonu BiH.

"Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela iznosi 85,38 odsto, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu 75,32 odsto", naveo je Milekić.

On je dodao da se u ovom periodu dogodilo 150 saobraćajnih nezgoda, što je manje za 53 ili 26,1 odsto nego u istom periodu prošle godine.

"U nezgodama su 53 lica nastradala, od čega je pet lica poginulo, pet je teže povrijeđeno i 43 su zadobila lakše tjelesne povrede", precizirao je Milekić.

On je rekao da je iz saobraćaja isključeno 296 vozila i 594 vozača, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola, njih 529.

Prema njegovim riječima, u istom periodu evidentirali su 230 migranata, kao i dva krivična djela krijumčarenje lica, a protiv dva lica nadležnom Tužilaštvu podneseni su izvještaji o počinjenim krivičnim djelima.

Milekić je rekao da u ovom izvještajnom periodu nije bilo krivičnih djela koja bi izazvali veću uznemirenost građana, te da je stanje bezbjednosti ocijenjeno kao zadovoljavajuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana