Милекић: У априлу једно разбојништво, извршилац одмах ухапшен

Срна
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД- На подручју у надлежности Полицијске управе Мркоњић Град у априлу је евидентирано је једно разбојништво, а извршилац је одмах лишен слободе, рекао је данас начелник те управе Милан Милекић.

Милекић је на конференцији за новинаре навео да је у протеклом мјесецу евидентирано девет кривичних дјела, једно више или 12,5 одсто у односу на исти период прошле године.

"Сва кривична дјела су из области општег криминалитета. Коефицијент њихове укупне расвијетљености је 88,9 одсто, а кривичних дјела по непознатом извршиоцу 66,67 одсто", навео је Милекић.

Према његовим ријечима, прошли мјесец било је 10 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је мање за три или 23,1 одсто у односу на прошлу годину.

Начелник Полицијске управе Мркоњић Град је навео да се у априлу десило 15 саобраћајних незгода, што је на истом ниову као и лани.

"Двије су са лакше повријеђеним лицима, а није било незгода са тешко повријеђеним, као ни са погинулим лицима", рекао је Милекић.

Он је додао да је из саобраћаја током априла искључено 149 возача, што је више за 31,9 одсто у односу на прошлу годину. Чак 137 њих је искључено из саобраћаја због вожње под утицајем алкохола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана