Milekić: U aprilu jedno razbojništvo, izvršilac odmah uhapšen

Srna
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD- Na području u nadležnosti Policijske uprave Mrkonjić Grad u aprilu je evidentirano je jedno razbojništvo, a izvršilac je odmah lišen slobode, rekao je danas načelnik te uprave Milan Milekić.

Milekić je na konferenciji za novinare naveo da je u proteklom mjesecu evidentirano devet krivičnih djela, jedno više ili 12,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Sva krivična djela su iz oblasti opšteg kriminaliteta. Koeficijent njihove ukupne rasvijetljenosti je 88,9 odsto, a krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu 66,67 odsto", naveo je Milekić.

Prema njegovim riječima, prošli mjesec bilo je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je manje za tri ili 23,1 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Načelnik Policijske uprave Mrkonjić Grad je naveo da se u aprilu desilo 15 saobraćajnih nezgoda, što je na istom niovu kao i lani.

"Dvije su sa lakše povrijeđenim licima, a nije bilo nezgoda sa teško povrijeđenim, kao ni sa poginulim licima", rekao je Milekić.

On je dodao da je iz saobraćaja tokom aprila isključeno 149 vozača, što je više za 31,9 odsto u odnosu na prošlu godinu. Čak 137 njih je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana