Meђу пријављенима и бивши градоначелник: За радове дато девет милиона, канализациона мрежа не функционише

Небојша Томашевић
Meђу пријављенима и бивши градоначелник: За радове дато девет милиона, канализациона мрежа не функционише

ПРИЈЕДОР -  Бивши градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, још три особе  и фирма “Приједор Путеви” пријављени су Окружном тужилаштву у Приједору због сумње да су кривичним дјелима оштетила град Приједор за 9.034.345 КМ током реализације пројекта канализационе мреже у насељу Тукови у овом граду, потврђено је “Гласу Српске”.

Осим Ђаковића, пријављени су директор “Приједорпутева”  Р.Ц, те шефица на градилишту Р. Р. обоје из Приједора те Н.Г. из Бањалуке који је вршио надзор радова.

Пројекат је реализован од 2007. до 2018. године, а како сазнајемо  радови су били прекидани на пет година, а канализациона мрежа није урађена како треба. Град Приједор платио је девет милиона Км за радове, а канализациона мрежа  ни дан данас није функционална.

- Иако су на пројекту уочене неправилности током извођења радова, надзорни орган нити Град Приједор нису адекватно реаговали како би се откониле неправилности - рекао је извор блчизак истрази.

Из Полицијске управе Приједор, наводећи иницијале, саопштили су да  поменуте терете за несавјестан рад у служби и злоупотребу службеног положаја или овлашћења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана