Među prijavljenima i bivši gradonačelnik: Za radove dato devet miliona, kanalizaciona mreža ne funkcioniše

Nebojša Tomašević
Među prijavljenima i bivši gradonačelnik: Za radove dato devet miliona, kanalizaciona mreža ne funkcioniše

PRIJEDOR -  Bivši gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, još tri osobe  i firma “Prijedor Putevi” prijavljeni su Okružnom tužilaštvu u Prijedoru zbog sumnje da su krivičnim djelima oštetila grad Prijedor za 9.034.345 KM tokom realizacije projekta kanalizacione mreže u naselju Tukovi u ovom gradu, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Osim Đakovića, prijavljeni su direktor “Prijedorputeva”  R.C, te šefica na gradilištu R. R. oboje iz Prijedora te N.G. iz Banjaluke koji je vršio nadzor radova.

Projekat je realizovan od 2007. do 2018. godine, a kako saznajemo  radovi su bili prekidani na pet godina, a kanalizaciona mreža nije urađena kako treba. Grad Prijedor platio je devet miliona Km za radove, a kanalizaciona mreža  ni dan danas nije funkcionalna.

- Iako su na projektu uočene nepravilnosti tokom izvođenja radova, nadzorni organ niti Grad Prijedor nisu adekvatno reagovali kako bi se otkonile nepravilnosti - rekao je izvor blčizak istrazi.

Iz Policijske uprave Prijedor, navodeći inicijale, saopštili su da  pomenute terete za nesavjestan rad u službi i zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana