Масовна туча у Бањалуци: Укрстили песнице у центру града, двоје завршило у болници

Nebojsa Tomasevic
Масовна туча у Бањалуци: Укрстили песнице у центру града, двоје завршило у болници

БАЊАЛУКА – Пет особа из Бањалуке и једна из Градишке прекршајно су кажњене због туче у којој су двије особе повријеђене и завршиле у болници.

Обрачун се десио у недјељу у центру Бањалуке, а учестовали су М.П, Д.П, Б.П, Н.К. и Ђ.Л. из Бањалуке и Л.М. из Градишке.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да су сви они прекршајно кажњени због туче и и физичког напада.

- Приликом редовних контрола полиција је у недјељу око 3.30 часова уочила нарушавање јавног реда и мира, односно тучу у којој је учествовало шест лица. Б.П. и Н.К. су задобили тјелесне повреде и указана им је љекарска помоћ у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Сви осим Н.К., који је задобио повреде главе су ухапшени и подрвгнути испитивању на присуство алкохола у организму, а том је приликом код М.П. утврђено 1,85 промила, док је Д.П. 1,73 промила, Л.М. 1,08 промила, Б.П. 1,64 промила, а Ђ.Л. 0,26 промила алкохола у организму - наводе из ПУ Бањалука.

Додаје се да је о свему обавијештен дежурни судија Основног суда у Бањалуци - Одјељење за прекршаје.

Бањалучка полиција је због туче ухапсила и испитала и Г.Ш. из Приједора којег сумњиче за кривично дјело тјелесна повреда.

- Полицији је 25. марта пријављено  да је 1.30 часова у угоститељском објекту у Бањалуци, лице Г.Ш физички напало једну особу која је задобила тјелесне повреде у предјелу главе. Оштећеном лицу је указана љекарска помоћ у Служби хитне медицинске помоћи Бањалука- саопштила је полиција.

Наводи се да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и документовања предмета слиједи подношења извјештаја против лица Г.Ш. Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана