Masovna tuča u Banjaluci: Ukrstili pesnice u centru grada, dvoje završilo u bolnici

Nebojsa Tomasevic
Masovna tuča u Banjaluci: Ukrstili pesnice u centru grada, dvoje završilo u bolnici

BANjALUKA – Pet osoba iz Banjaluke i jedna iz Gradiške prekršajno su kažnjene zbog tuče u kojoj su dvije osobe povrijeđene i završile u bolnici.

Obračun se desio u nedjelju u centru Banjaluke, a učestovali su M.P, D.P, B.P, N.K. i Đ.L. iz Banjaluke i L.M. iz Gradiške.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su svi oni prekršajno kažnjeni zbog tuče i i fizičkog napada.

- Prilikom redovnih kontrola policija je u nedjelju oko 3.30 časova uočila narušavanje javnog reda i mira, odnosno tuču u kojoj je učestvovalo šest lica. B.P. i N.K. su zadobili tjelesne povrede i ukazana im je ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Svi osim N.K., koji je zadobio povrede glave su uhapšeni i podrvgnuti ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, a tom je prilikom kod M.P. utvrđeno 1,85 promila, dok je D.P. 1,73 promila, L.M. 1,08 promila, B.P. 1,64 promila, a Đ.L. 0,26 promila alkohola u organizmu - navode iz PU Banjaluka.

Dodaje se da je o svemu obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci - Odjeljenje za prekršaje.

Banjalučka policija je zbog tuče uhapsila i ispitala i G.Š. iz Prijedora kojeg sumnjiče za krivično djelo tjelesna povreda.

- Policiji je 25. marta prijavljeno  da je 1.30 časova u ugostiteljskom objektu u Banjaluci, lice G.Š fizički napalo jednu osobu koja je zadobila tjelesne povrede u predjelu glave. Oštećenom licu je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka- saopštila je policija.

Navodi se da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi podnošenja izvještaja protiv lica G.Š. Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana