Лопов полицајцима умакао у шуму: Потрага за осумњиченим држављанином Србије три дана без резултата

Н.Т.
Лопов полицајцима умакао у шуму: Потрага за осумњиченим држављанином Србије три дана без резултата

ЧЕЛИНАЦ -Држављанину Србије Д.Р. за којим се данима трага због сумње да је починио више тешких крађа на подручју Јошавке код Челинца успио је да полицајцима "за длаку" умакне у шуму и тако избјегне хапшење.

Ово су "Гласу Српске" мјештани поменутог насеља истичући да су у страху јер не знају шта се дешава с обзиром да су посљедњих дана биле присутне бројне полицијске  патроле у њиховом насељем.

Они истичи да се прича по насељу да осумњичени данима тумара по шуми и да се крије од полиције.

- У понедјељак око 11 часова један човјек  је видио сумњиву особу и позвао полицију. Тај мушкарац за којег претпостављамо да је особа коју је полиција данима тражила, био је сакривен око неких аута и успио је побјећи од полиције у шуму. Чуо сам да је јако брз и спретан - рекао  је један мјештанин Челинца не желећи да му помињемо име.

Истакао је да се  број полицајаца у њиховом насељу у сриједу смањио па они претпостављају и надају се да је лопов можда кроз шуме прешао у неко друго мјесто. Према ријечима мјештана Челинца није им свеједно када знају да се особа која је склона кривичним дјелима, крије у њиховом крају, а пошто данима лута постоји бојазан да провали код некога.

Истичу да су чули да је у близини Челинца власник једне викендице у недјељу затекао непознатог мушкарца који се ту пресвукао и потражио храну, али је и тада побјегао.

Према незваничним информацијама држављанин Србије Д.Р. се терети да је на подручју Бањалуке провалио у више кућа и починио крађе, те је таксијем

побјегао у Челинац.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске  у суботу су саопштили да Д.Р. терете за тешке крађе.

- Осумњичени је од децембра 2022. године до петка, 3. марта, проваљивао у куће и станове док унутра нису били власници, а потом преметао ствари и крао разне вриједне предмете и новац-рекли су у полицији.

Полиција је објавила  фотографију осумњиченог и позвала грађане да уколико имају сазнања о њему и његовом кретању, одмах позову бесплатну телефонску линију 122 или се обрате најближој полицијској станици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана