Lopov policajcima umakao u šumu: Potraga za osumnjičenim državljaninom Srbije tri dana bez rezultata

N.T.
Lopov policajcima umakao u šumu: Potraga za osumnjičenim državljaninom Srbije tri dana bez rezultata

ČELINAC -Državljaninu Srbije D.R. za kojim se danima traga zbog sumnje da je počinio više teških krađa na području Jošavke kod Čelinca uspio je da policajcima "za dlaku" umakne u šumu i tako izbjegne hapšenje.

Ovo su "Glasu Srpske" mještani pomenutog naselja ističući da su u strahu jer ne znaju šta se dešava s obzirom da su posljednjih dana bile prisutne brojne policijske  patrole u njihovom naseljem.

Oni ističi da se priča po naselju da osumnjičeni danima tumara po šumi i da se krije od policije.

- U ponedjeljak oko 11 časova jedan čovjek  je vidio sumnjivu osobu i pozvao policiju. Taj muškarac za kojeg pretpostavljamo da je osoba koju je policija danima tražila, bio je sakriven oko nekih auta i uspio je pobjeći od policije u šumu. Čuo sam da je jako brz i spretan - rekao  je jedan mještanin Čelinca ne želeći da mu pominjemo ime.

Istakao je da se  broj policajaca u njihovom naselju u srijedu smanjio pa oni pretpostavljaju i nadaju se da je lopov možda kroz šume prešao u neko drugo mjesto. Prema riječima mještana Čelinca nije im svejedno kada znaju da se osoba koja je sklona krivičnim djelima, krije u njihovom kraju, a pošto danima luta postoji bojazan da provali kod nekoga.

Ističu da su čuli da je u blizini Čelinca vlasnik jedne vikendice u nedjelju zatekao nepoznatog muškarca koji se tu presvukao i potražio hranu, ali je i tada pobjegao.

Prema nezvaničnim informacijama državljanin Srbije D.R. se tereti da je na području Banjaluke provalio u više kuća i počinio krađe, te je taksijem

pobjegao u Čelinac.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske  u subotu su saopštili da D.R. terete za teške krađe.

- Osumnjičeni je od decembra 2022. godine do petka, 3. marta, provaljivao u kuće i stanove dok unutra nisu bili vlasnici, a potom premetao stvari i krao razne vrijedne predmete i novac-rekli su u policiji.

Policija je objavila  fotografiju osumnjičenog i pozvala građane da ukoliko imaju saznanja o njemu i njegovom kretanju, odmah pozovu besplatnu telefonsku liniju 122 ili se obrate najbližoj policijskoj stanici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana