Лажни фудбалер варао трговце спортске опреме

Н. Б.
Лажни фудбалер варао трговце спортске опреме

Бањалука - Зоран Жунић (36) из Славонског Брода ухапшен је у Бањалуци због сумње да је починио пет превара у продавницама спортске опреме, које је оштетио за 1.100 КМ.

Он се лажно представљао као фудбалер екипе која је освојила турнир и као награду добила тренерке, а да су му власници наведене радње били спонзори.

Он би потом радницама говорио да ступе у контакт телефоном са власницима радњи да би им се захвалио и одштампао лого њихове продавнице на тренеркама и то им поклонио.

Након што би продавачице назвале власнике, Жунић би преузимао телефон и започињао разговор са њима, а када би они прекинули везу, он би настављао причати тако да су раднице имале утисак да он и даље разговара, да би по завршетку разговора саопштавао да је власник рекао да му дају одређени новчани износ, што су оне и чиниле, чиме је незаконито присвојио 1.100 КМ. Ухапшени је чинио преваре у периоду од 10. јула до 11. августа ове године.

Незванично сазнајемо да је бутик "Капетан" једна од опљачканих радњи.

Какао су саопштили у полицији, наводећи његове иницијале, против осумњиченог биће поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.

Иначе, Жунић је одраније познат полицији. Он је 2007. године ухапшен због сумње да је на подручју Модриче, лажно се представљајући као хуманитарни радник и организатор локалних турнира, узимао новац од више предузећа. Тада је тражио је донације од предузећа "Комуналац" и "Сион ГМ", продавнице "Ђурђевак", Погребног предузећа "Гербер", Центра за социјални рад и Удружења бораца.

Претходно је сличне преваре направио у и Теслићу и Прњавору. Жунић се налази у Казнено-поправном заводу Туњице на издржавању казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана