Lažni fudbaler varao trgovce sportske opreme

N. B.
Lažni fudbaler varao trgovce sportske opreme

Banjaluka - Zoran Žunić (36) iz Slavonskog Broda uhapšen je u Banjaluci zbog sumnje da je počinio pet prevara u prodavnicama sportske opreme, koje je oštetio za 1.100 KM.

On se lažno predstavljao kao fudbaler ekipe koja je osvojila turnir i kao nagradu dobila trenerke, a da su mu vlasnici navedene radnje bili sponzori.

On bi potom radnicama govorio da stupe u kontakt telefonom sa vlasnicima radnji da bi im se zahvalio i odštampao logo njihove prodavnice na trenerkama i to im poklonio.

Nakon što bi prodavačice nazvale vlasnike, Žunić bi preuzimao telefon i započinjao razgovor sa njima, a kada bi oni prekinuli vezu, on bi nastavljao pričati tako da su radnice imale utisak da on i dalje razgovara, da bi po završetku razgovora saopštavao da je vlasnik rekao da mu daju određeni novčani iznos, što su one i činile, čime je nezakonito prisvojio 1.100 KM. Uhapšeni je činio prevare u periodu od 10. jula do 11. avgusta ove godine.

Nezvanično saznajemo da je butik "Kapetan" jedna od opljačkanih radnji.

Kakao su saopštili u policiji, navodeći njegove inicijale, protiv osumnjičenog biće podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Inače, Žunić je odranije poznat policiji. On je 2007. godine uhapšen zbog sumnje da je na području Modriče, lažno se predstavljajući kao humanitarni radnik i organizator lokalnih turnira, uzimao novac od više preduzeća. Tada je tražio je donacije od preduzeća "Komunalac" i "Sion GM", prodavnice "Đurđevak", Pogrebnog preduzeća "Gerber", Centra za socijalni rad i Udruženja boraca.

Prethodno je slične prevare napravio u i Tesliću i Prnjavoru. Žunić se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Tunjice na izdržavanju kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana