Крвна освета у Великој Кладуши: Чекао двије године, па усмртио братовог убицу

ГС
Foto: tuzlanski.ba

ВЕЛИКА КЛАДУША - У крвној освети синоћ око 22 часа, у улици Махмута Зулића у близини великокладушког школског центра, убијен је Асмир Халилагић познатији као Ацко Пемин из Велике Кладуше.

За његово убиство осумњичен је Изет звани Изо Граховић, који се предао полицији, а према наводима медија у ФБиХ мотив је крвна освета. Халилагић  је, наиме, изашао из затвора на допуст због примјереног владања у КПЗ Зеница, а служио је казну због убиства Изетовог брата Хасана Граховића. Убиство се догодило 7. јануара 2021. године.

- Мушкарац у доби од 35 година пуцао је у 28-годишњака и том приликом му нанио смртносне повреде. Он је ухапшен и биће предат Тужилаштву УСК. Оба мушкарца су из Велике Кладуше - речено је из МУП-а УСК прије двије године.

Од тада се, наводи „Аваз“ Изет Граховић  спремао на крвну освету.

Изет (лијево) и Хасан Граховић

Прилику је, додао, искористио 4. јуна 2023. године када је окоо 22 сата у улици Махмута Зулића наишао Халилагић, на кога је Граховић одмах отворио ватру.

Испалио је випе хитаца и након убиста отишао је до полицијске станице у Великој Кладуши и предао се.

Донио је и пиштољ из којег је пуцао.

На терену су све расположиве полицијске снаге гдје се очекује форензички тим из Бихаћа како би се обавио увиђај на лицу мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана