Krvna osveta u Velikoj Kladuši: Čekao dvije godine, pa usmrtio bratovog ubicu

GS
Foto: tuzlanski.ba

VELIKA KLADUŠA - U krvnoj osveti sinoć oko 22 časa, u ulici Mahmuta Zulića u blizini velikokladuškog školskog centra, ubijen je Asmir Halilagić poznatiji kao Acko Pemin iz Velike Kladuše.

Za njegovo ubistvo osumnjičen je Izet zvani Izo Grahović, koji se predao policiji, a prema navodima medija u FBiH motiv je krvna osveta. Halilagić  je, naime, izašao iz zatvora na dopust zbog primjerenog vladanja u KPZ Zenica, a služio je kaznu zbog ubistva Izetovog brata Hasana Grahovića. Ubistvo se dogodilo 7. januara 2021. godine.

- Muškarac u dobi od 35 godina pucao je u 28-godišnjaka i tom prilikom mu nanio smrtnosne povrede. On je uhapšen i biće predat Tužilaštvu USK. Oba muškarca su iz Velike Kladuše - rečeno je iz MUP-a USK prije dvije godine.

Od tada se, navodi „Avaz“ Izet Grahović  spremao na krvnu osvetu.

Izet (lijevo) i Hasan Grahović

Priliku je, dodao, iskoristio 4. juna 2023. godine kada je okoo 22 sata u ulici Mahmuta Zulića naišao Halilagić, na koga je Grahović odmah otvorio vatru.

Ispalio je vipe hitaca i nakon ubista otišao je do policijske stanice u Velikoj Kladuši i predao se.

Donio je i pištolj iz kojeg je pucao.

Na terenu su sve raspoložive policijske snage gdje se očekuje forenzički tim iz Bihaća kako bi se obavio uviđaj na licu mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana