Криминална група годинама харала по Тузли: Продавали дрогу и малтретирањем утјеривали дугове

Срна
Криминална група годинама харала по Тузли: Продавали дрогу и малтретирањем утјеривали дугове

ТУЗЛА - Кантонално тужилаштво Тузланског кантона предложило је Кантоналном суду Тузла да одреди једномјесечни притвор групи од 13 лица коју је организовао Армин Шабановић /25/ из Живиница, а за коју се сумња да је починила кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет дроге, саопштено је данас из овог тужилаштва.

Притвор је предложен за Армина Шабановића /25/, Санелу Шабановић /26/, Ријада Шабановића /24/, Армина Ризвића /29/, Џевада Фочића /26/, Емира Кудузовића /37/, Џениту Халиловић /21/, Дениса Карића /33/, Мирнеса Џанановића /22/, Аиду Мулавдић /24/, Амиру Мулавдић /32/, Билала Мулавдића /58/ и за једну особу која је тренутно у бјекству и за којом се трага.

Они су осумњичени да су у групи од августа 2018. до октобра 2022. године набављали, паковали, дистрибуисали и продавали амфетамин, марихуану и кокаин.

Наредбом о спровођењу истраге ставља им се на терет више од 20 појединачних радњи набављања и продаје наркотичких средстава. Уз неовлаштену производњу и стављање у промет дроге, Шабановић и Фочић су осумњичени и за кривична дјела противправно хапшење у стицају са наношењем тешких повреда, када су особу која им је дуговала новац за раније преузету дрогу ставили у ауто, одвезли га на одређену локацију, држали га против његове воље, тукли га и нанијели му теже повреде.

Ризвић и Џанановић су осумњичени и за насилничко понашање током њиховог боравка у притворској јединици Казнено-поправног завода Тузла у фебруару када су психички узнемиравали и физички нападали једног притвореника, наносећи му повреде.

У претресима објеката и лица на више локација на подручју Живиница, Грачанице, Тузле, Калесије и Бановића пронађено је око 20 килограма амфетамина, као и друга наркотичка средства која ће бити вјештачена.

Одузет је одређени износ новца, рачунари, лаптопи неколико пиштоља и муниција као и други предмети који ће бити доказни материјали. Претреси су обављени 5. октобра. Овим активностима је претходила вишемјесечна истрага Тужилаштва проведена у сарадњи са истражитељима Сипе и МУП-а Тузланског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана