Костајничанка из нехата изазвала саобраћајну несрећу, погинуо воденичар

Небојша Томашевић
Foto: Агенције

ПРИЈЕДОР - Слободанка Пилиповић из Костајнице оптужена је да је скривила саобраћајну несрећу у којој је погинуо воденичар Шефик Кењар из Камичана код Приједора, а повријеђене су двије особе.

Оптужницу против ње подигло је Окружно јавно тужилаштво у Приједору које је терети да је из нехата изазвала саобраћајну несрећу и на терет јој се ставља угрожавање јавног саобраћаја, зашто се може изрећи казна од једне до осам година затвора.

Према оптужници несрећа се десила 23. октобра 2019. године око 9 часова на раскрсници на улазу у Козарску Дубицу, када је дошло до судара три аутомобила.

У судару је тешко повријеђена Шефикова супруга Џемила Кењар, те малољетна кћерка оптужене М.П.

У оптужници стоји да је Пилиповићева возећи "аудијем А4"из Преображенске улице ишла према раскрсници са магистралним путем Козарска Дубица – Градишка те да је возила 77 километара на час иако је ту ограничење 50 километара на час.

Даље се наводи да се није зауставила на знаку "Стоп" те је ушла у раскрсницу не пропустивши”форд фијесту” којом је управљао Шефик Кењар који је возио из правца Градишке  према Приједору.

Усљед тога, у зони раскрснице ”ауди А4” је предњом лијевом страном ударио у предњу лијеву страну ”форд фијесте”.

Од удара ”фијеста” се заротирала и ударила у бочни дио ”аудија А3” који се кретао иза, а којим је управљала Вања Буразор.

Како је појашњено у овом судару сувозач из ”фијесте” Џемила Кењар задобила је тешке повреде опасне по живот, док је њен супруг Шефик задобио вишеструке повреде и преминуо је усљед раздора срца и срчане кесе, те крварења у лијеву грудну дупљу.

Тешко је повријеђена и малољетна кћерка оптужене М.П., која је била сувозач у ”аудију А4”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана