Kostajničanka iz nehata izazvala saobraćajnu nesreću, poginuo vodeničar

Nebojša Tomašević
Foto: Agencije

PRIJEDOR - Slobodanka Pilipović iz Kostajnice optužena je da je skrivila saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vodeničar Šefik Kenjar iz Kamičana kod Prijedora, a povrijeđene su dvije osobe.

Optužnicu protiv nje podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru koje je tereti da je iz nehata izazvala saobraćajnu nesreću i na teret joj se stavlja ugrožavanje javnog saobraćaja, zašto se može izreći kazna od jedne do osam godina zatvora.

Prema optužnici nesreća se desila 23. oktobra 2019. godine oko 9 časova na raskrsnici na ulazu u Kozarsku Dubicu, kada je došlo do sudara tri automobila.

U sudaru je teško povrijeđena Šefikova supruga Džemila Kenjar, te maloljetna kćerka optužene M.P.

U optužnici stoji da je Pilipovićeva vozeći "audijem A4"iz Preobraženske ulice išla prema raskrsnici sa magistralnim putem Kozarska Dubica – Gradiška te da je vozila 77 kilometara na čas iako je tu ograničenje 50 kilometara na čas.

Dalje se navodi da se nije zaustavila na znaku "Stop" te je ušla u raskrsnicu ne propustivši”ford fijestu” kojom je upravljao Šefik Kenjar koji je vozio iz pravca Gradiške  prema Prijedoru.

Usljed toga, u zoni raskrsnice ”audi A4” je prednjom lijevom stranom udario u prednju lijevu stranu ”ford fijeste”.

Od udara ”fijesta” se zarotirala i udarila u bočni dio ”audija A3” koji se kretao iza, a kojim je upravljala Vanja Burazor.

Kako je pojašnjeno u ovom sudaru suvozač iz ”fijeste” Džemila Kenjar zadobila je teške povrede opasne po život, dok je njen suprug Šefik zadobio višestruke povrede i preminuo je usljed razdora srca i srčane kese, te krvarenja u lijevu grudnu duplju.

Teško je povrijeđena i maloljetna kćerka optužene M.P., koja je bila suvozač u ”audiju A4”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana