Добојлија осумњичен за зеленаштво два пута осуђиван за убиства

ГС
Добојлија осумњичен за зеленаштво два пута осуђиван за убиства

ДОБОЈ - Мишо Петковић (42) из Добоја, који је ухапшен и притворен због зеленаштва на над радницом једне кладионице у Бањалуци, од које је изнудио кључ кладионице, као и податке о шифрама, те откључао врата, деактивирао аларм и узео око 11.000 КМ и цигарете, двоструко је осуђиван због убиства.

Петковић је 2003. године осуђен на десет година затвора јер је сјекиром убио свог комшију. Претходно је 2002. године правоснажно осуђен и због разбојништва на три године и десет мјесеци затвора.

Петковић је пет и по година провео у Казнено-поправном заводу у Зеници, те је због доброг владања пребачен у КПЗ Орашје. 

Више од мјесец дана трагали су за њим и  истражни органи БиХ јер се није вратио са слободног викенда из Казнено-поправног завода у Орашју, гдје се налазио на одслужењу десетогодишње казне затвора због убиства почињеног 2003. године, а он је побјегао у Србију гдје је починио нови злочин, преносе "Независне".

 Окружни суд у Новом Саду осудио је Петковића на 15 година затвора због убиства Новосађанина Драгана Сремчића (48) које се догодило 15. новембра 2008 године.

Сремчић је убијен на врло суров и монструозан начин, и задобио је већи број убода ножем у срце и главу, а мотив је био користољубље. 

Петковић је покушао да сакрије трагове злочина. Прво је замотао жртву у бијели чаршав, а затим је покушао да га с трећег спрата зграде изнесе напоље, остављајући крвави траг у ходнику и на степеништу.

Убицу је, највјероватније, прекинуо неко од комшија, па је оставио тијело у приземљу зграде и побјегао.

Полиција га је сада ухапсила због сумње да је  пријетњом оружјем од раднице једне спортске кладионице у Бањалуци изнудио кључ спортке кладионице, као и податке те украо новац и цигарете.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана