Dobojlija osumnjičen za zelenaštvo dva puta osuđivan za ubistva

GS
Dobojlija osumnjičen za zelenaštvo dva puta osuđivan za ubistva

DOBOJ - Mišo Petković (42) iz Doboja, koji je uhapšen i pritvoren zbog zelenaštva na nad radnicom jedne kladionice u Banjaluci, od koje je iznudio ključ kladionice, kao i podatke o šiframa, te otključao vrata, deaktivirao alarm i uzeo oko 11.000 KM i cigarete, dvostruko je osuđivan zbog ubistva.

Petković je 2003. godine osuđen na deset godina zatvora jer je sjekirom ubio svog komšiju. Prethodno je 2002. godine pravosnažno osuđen i zbog razbojništva na tri godine i deset mjeseci zatvora.

Petković je pet i po godina proveo u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici, te je zbog dobrog vladanja prebačen u KPZ Orašje. 

Više od mjesec dana tragali su za njim i  istražni organi BiH jer se nije vratio sa slobodnog vikenda iz Kazneno-popravnog zavoda u Orašju, gdje se nalazio na odsluženju desetogodišnje kazne zatvora zbog ubistva počinjenog 2003. godine, a on je pobjegao u Srbiju gdje je počinio novi zločin, prenose "Nezavisne".

 Okružni sud u Novom Sadu osudio je Petkovića na 15 godina zatvora zbog ubistva Novosađanina Dragana Sremčića (48) koje se dogodilo 15. novembra 2008 godine.

Sremčić je ubijen na vrlo surov i monstruozan način, i zadobio je veći broj uboda nožem u srce i glavu, a motiv je bio koristoljublje. 

Petković je pokušao da sakrije tragove zločina. Prvo je zamotao žrtvu u bijeli čaršav, a zatim je pokušao da ga s trećeg sprata zgrade iznese napolje, ostavljajući krvavi trag u hodniku i na stepeništu.

Ubicu je, najvjerovatnije, prekinuo neko od komšija, pa je ostavio tijelo u prizemlju zgrade i pobjegao.

Policija ga je sada uhapsila zbog sumnje da je  prijetnjom oružjem od radnice jedne sportske kladionice u Banjaluci iznudio ključ sportke kladionice, kao i podatke te ukrao novac i cigarete.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana