Јоцо Милошевић из Брода оптужен за покушај убиства: Пријатеља тукао сјекиром по глави

Небојша Томашевић
Јоцо Милошевић из Брода оптужен за покушај убиства: Пријатеља тукао сјекиром по глави

БРОД - Јоцо Милошевић (59) из Брода оптужен је за покушај убиства суграђанина и познаника Срете Г. (65) којег је ударио сјекиром по глави и повриједио.

Оптужницу је подигло добојско Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Добоју. Према оптужници, све се десило 3. априла у Броду око 18 часова, када су се њих двојица посвађали на улици.

- Милошевић је након краће препирке песницом у лице ударио Г. С. те се бициклом одвезао у правцу насеља Тулек. Оштећени га је сустигао аутомобилом те изашао из возила. Оптужени је тада сјекиром, коју је имао у руци, ударио у главу Г. С. који је успио да му је отме и баци према свом возилу - стоји у оптужници.

Према том документу, код Милошевића је остао дио поломљене дршке сјекире са којим је напао Срету те га ударио више пута у предјелу главе и леђа. Нападнути је од тих удараца пао, а Милошевић је наставио да га удара и док је лежао.

Срето Г. је у нападу задобио више раздеротина и посјекотина. Те повреде су, како стоји у оптужници, у вријеме повређивања представљале лаку тјелесну повреду. Након напада полиција је крваву сјекиру за коју се сумња да је њом почињено кривично дјело, пронашла је у гепеку возила Срете Г. гдје је пронађена и гумена палица.

Према информацијама из истраге, тог дана прије туче њих двојица су се дружили након чега су се изненада посвађали насред улице.

Повријеђени Срето је након напада превезен у Дом здравља у Броду, одакле је премјештен у добојску болницу “Свети апостол Лука” гдје су му и саниране повреде. Љекари су утврдили да се ради о лакшим повредама које не представљају опасност по живот због чега је Срето Г. отпуштен на кућно лијечење. Према ријечима мјештана, Брода он и његов нападач Милошевић су се дружили и раније и често ишли заједно на пиће па никоме није јасно шта је то “пукло” међу њима.

Милошевићу је на терет стављено кривично дјело покушај убиства за које је предвиђена казна од најмање пет година затвора.

Притвор

Добојски Окружни суд је након потврђивања оптужнице продужио притвор Јоци Милошевићу. Према том рјешењу, он иза решетака остаје још два мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана