Joco Milošević iz Broda optužen za pokušaj ubistva: Prijatelja tukao sjekirom po glavi

Nebojša Tomašević
Joco Milošević iz Broda optužen za pokušaj ubistva: Prijatelja tukao sjekirom po glavi

BROD - Joco Milošević (59) iz Broda optužen je za pokušaj ubistva sugrađanina i poznanika Srete G. (65) kojeg je udario sjekirom po glavi i povrijedio.

Optužnicu je podiglo dobojsko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Doboju. Prema optužnici, sve se desilo 3. aprila u Brodu oko 18 časova, kada su se njih dvojica posvađali na ulici.

- Milošević je nakon kraće prepirke pesnicom u lice udario G. S. te se biciklom odvezao u pravcu naselja Tulek. Oštećeni ga je sustigao automobilom te izašao iz vozila. Optuženi je tada sjekirom, koju je imao u ruci, udario u glavu G. S. koji je uspio da mu je otme i baci prema svom vozilu - stoji u optužnici.

Prema tom dokumentu, kod Miloševića je ostao dio polomljene drške sjekire sa kojim je napao Sretu te ga udario više puta u predjelu glave i leđa. Napadnuti je od tih udaraca pao, a Milošević je nastavio da ga udara i dok je ležao.

Sreto G. je u napadu zadobio više razderotina i posjekotina. Te povrede su, kako stoji u optužnici, u vrijeme povređivanja predstavljale laku tjelesnu povredu. Nakon napada policija je krvavu sjekiru za koju se sumnja da je njom počinjeno krivično djelo, pronašla je u gepeku vozila Srete G. gdje je pronađena i gumena palica.

Prema informacijama iz istrage, tog dana prije tuče njih dvojica su se družili nakon čega su se iznenada posvađali nasred ulice.

Povrijeđeni Sreto je nakon napada prevezen u Dom zdravlja u Brodu, odakle je premješten u dobojsku bolnicu “Sveti apostol Luka” gdje su mu i sanirane povrede. Ljekari su utvrdili da se radi o lakšim povredama koje ne predstavljaju opasnost po život zbog čega je Sreto G. otpušten na kućno liječenje. Prema riječima mještana, Broda on i njegov napadač Milošević su se družili i ranije i često išli zajedno na piće pa nikome nije jasno šta je to “puklo” među njima.

Miloševiću je na teret stavljeno krivično djelo pokušaj ubistva za koje je predviđena kazna od najmanje pet godina zatvora.

Pritvor

Dobojski Okružni sud je nakon potvrđivanja optužnice produžio pritvor Joci Miloševiću. Prema tom rješenju, on iza rešetaka ostaje još dva mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana