Једномјесечни притвор због изазивања опште опасности

Срна
Foto: Илустрација

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Основни суд на Сокоцу одредио је једномјесечни притвор лицу К.С. које је осумњичено за изазивање опште опасности.

Лице К.С. осумњичено је да је у четвртак, 1. децембра, на подручју општине Источни Стари Град, испред породичне куће у власништву Р.М. у мјесту Вучија Лука неовлаштено држало војну пушку.

К.С, је након краћег вербалног сукоба са лицима Р.Б. и Р.М. узео пушку, те испалио хитац у земљу непосредно испред Р.М. чиме је изазвао опасност за живот људи, а потом се упутио да се обрачуна са њему познатим лицима у каменолому Плакаловић, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, које је предложило притвор за К.С.

Притвор је предложен због опасности од бјекства, те бојазани да би осумњичени боравком на слободи могао поновити исто кривично дјело или учинити друго кривично дјело за које може бити изречена казна затвора од три године или тежа казна.

Лице К.С. осумњичено је да је починило кривична дјела недозвољена производња и промет оружја или екплозивних материја и изазивање опште опасности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана