Jednomjesečni pritvor zbog izazivanja opšte opasnosti

Srna
Foto: Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO- Osnovni sud na Sokocu odredio je jednomjesečni pritvor licu K.S. koje je osumnjičeno za izazivanje opšte opasnosti.

Lice K.S. osumnjičeno je da je u četvrtak, 1. decembra, na području opštine Istočni Stari Grad, ispred porodične kuće u vlasništvu R.M. u mjestu Vučija Luka neovlašteno držalo vojnu pušku.

K.S, je nakon kraćeg verbalnog sukoba sa licima R.B. i R.M. uzeo pušku, te ispalio hitac u zemlju neposredno ispred R.M. čime je izazvao opasnost za život ljudi, a potom se uputio da se obračuna sa njemu poznatim licima u kamenolomu Plakalović, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koje je predložilo pritvor za K.S.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, te bojazani da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti isto krivično djelo ili učiniti drugo krivično djelo za koje može biti izrečena kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Lice K.S. osumnjičeno je da je počinilo krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana