Једномјесечни притвор супружницима који су узгајали индијску конопљу

Срна
Једномјесечни притвор супружницима који су узгајали индијску конопљу

БРЧКО- Надлежни суд у Брчком, на приједлог Тужилаштва дистрикта, одредио је једномјесечни притвор супружницима П.К. /50/ и К.К. /41/ осумњиченима за кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет дроге, саопштено је из овог тужилаштва.

Супружници, државаљани Хрватске и Аустрије, који су ухапшени прије два дана у полицијској акцији кодног назива "Коров" осумњичени су да су у Горњој Скакави, кдо Брчког, на тешко приступачном дијелу земљишта обраслом растињем подигли три засада индијске конопље са укупно 302 стабљике.

Они су у кући у том насељу држали предмете који се могу довести у везу са узгојем ове биљке, али и више комада пушчаних метака, чија набавка грађанима није дозвољена, наводи се у наредби о спровођењу истраге.

У саопштењу се истиче да независно од одлуке по жалби, коју осумњичени могу изјавити Апелационом суду, Тужилаштво и Полиција интензивно настављају истрагу с циљем доказивања кривичних дјела неовлаштене производње и стављања у промет дроге и недозвољеног држања оружја или експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана