Jednomjesečni pritvor supružnicima koji su uzgajali indijsku konoplju

Srna
Jednomjesečni pritvor supružnicima koji su uzgajali indijsku konoplju

BRČKO- Nadležni sud u Brčkom, na prijedlog Tužilaštva distrikta, odredio je jednomjesečni pritvor supružnicima P.K. /50/ i K.K. /41/ osumnjičenima za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Supružnici, državaljani Hrvatske i Austrije, koji su uhapšeni prije dva dana u policijskoj akciji kodnog naziva "Korov" osumnjičeni su da su u Gornjoj Skakavi, kdo Brčkog, na teško pristupačnom dijelu zemljišta obraslom rastinjem podigli tri zasada indijske konoplje sa ukupno 302 stabljike.

Oni su u kući u tom naselju držali predmete koji se mogu dovesti u vezu sa uzgojem ove biljke, ali i više komada puščanih metaka, čija nabavka građanima nije dozvoljena, navodi se u naredbi o sprovođenju istrage.

U saopštenju se ističe da nezavisno od odluke po žalbi, koju osumnjičeni mogu izjaviti Apelacionom sudu, Tužilaštvo i Policija intenzivno nastavljaju istragu s ciljem dokazivanja krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana