Истрага убиства код Тузле: Убица и жртва су били инвалиди, у кући пронађено стрељачко оружје

ГС
Foto: Агенције

Истражитељи проводе опсежну истрагу како би се утврдили сви детаљи убиства жене у приградском насељу Липница надомак Тузле.

Сазнајемо да је главни осумњичени њен муж с којим је у браку била годину дана, а обоје су као инвалидне особе били чланови једног стрељачког клуба те је у кући у којој су живјели и пронађено стрељачко оружје и муниција.

Поступајући тужилац Тужилаштва Тузланског кантона и истражитељи Сектора криминалистичке полиције МУП-а ТК обављају све потребне истражне радње у циљу утврђивања чињеничног стања у вези са проналаском беживотног тијела 48-годишње Селме Балуковић у породичној кући у приградском тузланском насељу Липница.

Како је потврђено за Кликс, досадашњи ток истраге показао је то да је првоосумњичени за убиство Балуковићев муж 50-годишњи држављанин Мађарске Ерно Сзабо – Цсаки.

"Преминула жена је имала повреде на врату и убодну повреду у предјелу грудног коша. Данас ће бити обављена обдукција тијела како би се утврдили тачни узроци смрти. У кући је је пронађен и њен муж, 50-годишњи мађарски држављанин, који је такођер повријеђен, са убодним повредама у предјелу абдомена. Он је подвргнут оперативном захвату у УКЦ –у Тузла и тренутно се налази на одјељењу интензивне његе", казао је портпарол Тужилаштва ТК Адмир Арнаутовић.

Јуче је обављен увиђај на мјесту догађаја и изузети су сви потребни трагови биолошког поријекла, као и предмети који су од значај за утврђивање чињеница које се везују за убиство.

"Обавиће се сва потребна вјештачења, а издата је и наредба за тјелесни преглед мађарског држављана. Такође, истражитељи обављају саслушања одређених особа који би могле имати сазнања о догађајима који су претходили убиству жене", навео је Арнаутовић.

Према информацијама, Балуковић и Сзабо – Цсаки вјенчали су се прије оквирно годину дана, а живјели су у породичној кући несретне жене.

Сзабо – Цсаки је стопостотни инвалид који као помагало за кретање користи инвалидска колица, док је Балуковић, такође као инвалидна особа имала ограничено кретање.

Како је потврђено из Тужилаштва ТК, сви досадашњи трагови воде до тога да је мађарски држављанин починио убиство, а како је дошло до настанка повреда на његовом тијелу показат ће наставак истраге.

Још увијек није познато када ће осумњичени бити саслушан, због здравственог стања у којем се налази.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана