Istraga ubistva kod Tuzle: Ubica i žrtva su bili invalidi, u kući pronađeno streljačko oružje

GS
Foto: Agencije

Istražitelji provode opsežnu istragu kako bi se utvrdili svi detalji ubistva žene u prigradskom naselju Lipnica nadomak Tuzle.

Saznajemo da je glavni osumnjičeni njen muž s kojim je u braku bila godinu dana, a oboje su kao invalidne osobe bili članovi jednog streljačkog kluba te je u kući u kojoj su živjeli i pronađeno streljačko oružje i municija.

Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa pronalaskom beživotnog tijela 48-godišnje Selme Baluković u porodičnoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju Lipnica.

Kako je potvrđeno za Kliks, dosadašnji tok istrage pokazao je to da je prvoosumnjičeni za ubistvo Balukovićev muž 50-godišnji državljanin Mađarske Erno Szabo – Csaki.

"Preminula žena je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predjelu grudnog koša. Danas će biti obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. U kući je je pronađen i njen muž, 50-godišnji mađarski državljanin, koji je također povrijeđen, sa ubodnim povredama u predjelu abdomena. On je podvrgnut operativnom zahvatu u UKC –u Tuzla i trenutno se nalazi na odjeljenju intenzivne njege", kazao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Juče je obavljen uviđaj na mjestu događaja i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaj za utvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubistvo.

"Obaviće se sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljana. Takođe, istražitelji obavljaju saslušanja određenih osoba koji bi mogle imati saznanja o događajima koji su prethodili ubistvu žene", naveo je Arnautović.

Prema informacijama, Baluković i Szabo – Csaki vjenčali su se prije okvirno godinu dana, a živjeli su u porodičnoj kući nesretne žene.

Szabo – Csaki je stopostotni invalid koji kao pomagalo za kretanje koristi invalidska kolica, dok je Baluković, takođe kao invalidna osoba imala ograničeno kretanje.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva TK, svi dosadašnji tragovi vode do toga da je mađarski državljanin počinio ubistvo, a kako je došlo do nastanka povreda na njegovom tijelu pokazat će nastavak istrage.

Još uvijek nije poznato kada će osumnjičeni biti saslušan, zbog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana