Хапшење у Бањалуци: “Пао” познати разбојник због пљачке и крађе

Н.Т.
Хапшење у Бањалуци: “Пао” познати разбојник због пљачке и крађе

БАЊАЛУКА - Ранко Ракић (26) из Приједора ухапшен је због сумње да је у бањалуци напао и опљчкао држављанина Норвешке те украо новчаник из просторија једног удружења грађана у Бањалуци, потврђено је “Гласу Српске”.

Ракић је како сазнајемо од држављанина Норвешке којег је напао на обали Врбаса отео 300 КМ,а од једне жене украо новчаник са око 250 КМ.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да су ефикасним радом након пријаве јуче ухапсили осумњиченог за тешку крађу и разбојништво.

“ Ухапшено лице Р.Р. се сумњичи да је  23.јуна  око 16.50 часова у просторијама удружења грађана у Бањалуци, из торбе оштећеног лица, украо новчаник са личним документима и новцем у укупном износу од 250 КМ. Такође осумњиченог теретимо те да је истог дана око 23.15 часова, у Бањалуци, на обали ријеке Врбас, физички напао оштећено лице, нанио му тјелесне повреде, а потом му отуђио  новчаник са личним документима и новцем у укупном износу од 300 КМ, као и мобилни телефон” наводи се у саопштењу полиције. 

Додаје се да је о свему  обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

“Након комплетирања предмета слиједи подношење извјештаја о почињеним кривичним дјелима ОЈТ Бањалука” стоји у полицијском саопштењу.

Ракић има подебљи досије и познат је по разбојништвима и крађама.

Недавно је у бањалучком Окружном суду осуђен на пет година затвора због пљачке Бањалучанина којем је осим торбице с новцем украо протезу за ногу.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана