Hapšenje u Banjaluci: “Pao” poznati razbojnik zbog pljačke i krađe

N.T.
Hapšenje u Banjaluci: “Pao” poznati razbojnik zbog pljačke i krađe

BANjALUKA - Ranko Rakić (26) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je u banjaluci napao i opljčkao državljanina Norveške te ukrao novčanik iz prostorija jednog udruženja građana u Banjaluci, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Rakić je kako saznajemo od državljanina Norveške kojeg je napao na obali Vrbasa oteo 300 KM,a od jedne žene ukrao novčanik sa oko 250 KM.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da su efikasnim radom nakon prijave juče uhapsili osumnjičenog za tešku krađu i razbojništvo.

“ Uhapšeno lice R.R. se sumnjiči da je  23.juna  oko 16.50 časova u prostorijama udruženja građana u Banjaluci, iz torbe oštećenog lica, ukrao novčanik sa ličnim dokumentima i novcem u ukupnom iznosu od 250 KM. Takođe osumnjičenog teretimo te da je istog dana oko 23.15 časova, u Banjaluci, na obali rijeke Vrbas, fizički napao oštećeno lice, nanio mu tjelesne povrede, a potom mu otuđio  novčanik sa ličnim dokumentima i novcem u ukupnom iznosu od 300 KM, kao i mobilni telefon” navodi se u saopštenju policije. 

Dodaje se da je o svemu  obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Nakon kompletiranja predmeta slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima OJT Banjaluka” stoji u policijskom saopštenju.

Rakić ima podeblji dosije i poznat je po razbojništvima i krađama.

Nedavno je u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na pet godina zatvora zbog pljačke Banjalučanina kojem je osim torbice s novcem ukrao protezu za nogu.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana